Spelarlicens och försäkringar

Alla spelare i I-JBK ska ha gällande licens och försäkring för fotbollsverksamheten. Lagledaren bör kontrollera att alla spelare är försäkrade när träningen för en ny säsong inleds:

 • För 8-mot-8-lag och 11-mot-11-lag (även yngre lag om de ska spela i Bollförbundets serier och enskilda spelare som ska spela med äldre lag i Bollförbundets serier):
  • Man skaffar själv licens via Pelipaikka (fungerar bättre på dator än telefon)
   • Instruktioner
   • Bollförbundets stödportal erbjuder hjälp vid problemsituationer
   • Försäkring kan tecknas via Bollförbundet i samband med licensen. Om man har egen försäkring för ändamålet måste man uppvisa försäkringsintyg från sitt eget försäkringsbolag till lagledaren.
 • För 5-mot-5-lag som inte deltar i Bollförbundets serier räcker det med Korttelipassi och försäkring. Båda skaffas av föreningens kassör på basen av säsongsanmälningarna. Korttelipasset räcker för Minicupen, Juniorcupen och Wasa Football Cup.


Om olyckan är framme

Anvisningar till spelare med försäkring via Bollförbundet i fall av skada:

 1. Kolla dina försäkringsvillkor
 2. Sök vård inom 2 veckor från att skadan inträffat. Se t.ex. vårt samarbete med Sport Mehiläinen.
 3. Det första läkarbesöket vid en privat läkarstation betalas ALLTID själv, oberoende av om försäkringen har en självrisk eller ej.
 4. Gör en skadeanmälan efter första läkarbesöket: Du hittar formuläret här

Att göra skadeanmälan är en förutsättning för att kunna få ersättning.

För magnetröntgen krävs en ifylld skadeanmälan samt PV Skadehanterings betalningsförbindelse. Du ska inte söka dig till magnetröntgen utan PV Skadehanterings betalningsförbindelse eller betala magnetröntgen själv! Läs mer detaljerade instruktioner på webbsidan www.pvvahingonkasittely.fi

Frågor kan du rikta till PV Skadehanterings kundservice, vahinko@pvvahingonkasittely.fi eller tel. 06000 3990 (3,42€/samtal+lna/msa).

Om spelaren har annan försäkring som täcker olycka under tävlingsidrott/fotboll än via Bollförbundet, ska man göra skadeanmälan till sitt eget försäkringsbolag.

Iskmo-Jungsund Bollklubb rf,

c/o Eva Karlsson,
Alfredsgränden 5,

65710 Singsby
foreningen@ijbk.fi

FO-nummer 1773979-2