Spelarlicens och försäkringar

Alla spelare i I-JBK ska ha gällande licens och försäkring för fotbollsverksamheten. Lagledaren bör kontrollera att alla spelare är försäkrade när träningen för en ny säsong inleds:

 • För 8-mot-8-lag och 11-mot-11-lag (även yngre lag om de ska spela i Bollförbundets serier och enskilda spelare som ska spela med äldre lag i Bollförbundets serier):
  • Man skaffar själv licens via Pelipaikka (fungerar bättre på dator än telefon)
   • Instruktioner
   • Bollförbundets stödportal erbjuder hjälp vid problemsituationer
   • Försäkring kan tecknas via Bollförbundet i samband med licensen. Om man har egen försäkring för ändamålet måste man uppvisa försäkringsintyg från sitt eget försäkringsbolag till lagledaren.
 • För 5-mot-5-lag som inte deltar i Bollförbundets serier räcker det med Korttelipassi och försäkring. Båda skaffas av föreningens kassör på basen av säsongsanmälningarna. Korttelipasset räcker för Minicupen, Juniorcupen och Wasa Football Cup.


Om olyckan är framme

Anvisningar till spelare med försäkring via Bollförbundet i fall av skada:

 1. Gör en skadeanmälan genom att använda nedanstående länk. När du fyllt i skadeanmälan får du ett skadenummer skickat till din emailadress, detta skadenummer kan du sedan ange till vårdgivaren.
  Gör skadeanmälan via denna länk.
 2. Sök vård inom 2 veckor från att skadan inträffat. Se t.ex. vårt samarbete med Sport Mehiläinen.
 3. Förbered dig för att betala det första läkarbesöket på egen hand.
 4. Anmäl skadan och försäkra dig om att du har ett skadenummer innan vidare undersökningar samt uppföljande besök. Läkarstationer kan då fakturera försäkringsbolaget direkt.

Att göra skadeanmälan är en förutsättning för att kunna få ersättning.

Om du har frågor rörande skadeanmälan hittar du vidare instruktioner på www.adis.fi, du kan också maila på adressen adisasiakaspalvelu@adis.as

Du når försäkringsbolaget även per telefon på 0400 378 200

Ifall spelaren har en annan försäkring än via Finlands Bollförbunds spelpass, bör spelaren göra en skadeanmälan till sitt eget försäkringsbolag.

Iskmo-Jungsund Bollklubb rf,

c/o Eva Karlsson,
Alfredsgränden 5,

65710 Singsby
foreningen@ijbk.fi

FO-nummer 1773979-2