I-JBKs hemmaspeldräkt är blåvit-randig tröja, blåa shorts och blåa strumpor

Föreningen har ett avtal med Intersport Wasasport och Adidas för sina föreningskläder och utrustning. Flera gånger per år ordnar Intersport föreningsdagar då föreningens medlemmar kan köpa utrustning till rabatterade priser. Alltid då man handlar på Intersport Wasasport ska man säga i kassan att man är medlem i I-JBK eftersom föreningen får en bonus på sina medlemmars inköp.


Klädbeställning

Ny information om klädbeställningar kommer inom kort!

I priserna ingår följande tryck:

  • Föreningens tryck
  • Namn och nummer på ryggen av spelartröja
  • Liten nummer på plagg där laget bestämt att det ska finnas

Det är fördelaktigast att använda sig av den gemensamma klädbeställningen, men det kan vid behov finnas möjlighet att även senare under året göra kompletterande beställningar via lagets lagledare.


Ge kläderna nytt liv

För att spara på miljön och plånboken kan man med fördel använda sig av begagnade föreningskläder. Bästa stället att köpa och sälja kläder och utrustning i gott skick är i föreningens Facebook-grupp för ändamålet I-JBK - Loppis.


Val av fotbollsskor

Fotbollsskor ska ha en bra passform. Det vanligaste misstaget är att köpa för stora fotbollsskor - En junior bör inte ha skor med mer än en centimeter marginal för sin växande fot. Olika märken har också olika bred läst, så det är viktigt att ha tålamod att prova tills man hittar en sko som passar perfekt. Prova gärna fotbollsskorna med ett par fotbollsstrumpor och tänk på att det ska finnas lite extra plats för när fötterna svullnar.

Vanligtvis är fotbollsskor gjorda av läder, medan billigare fotbollsskor och skor för yngre barn är gjorda av konstmaterial, som inte har samma känsla och inte håller lika länge. Båda sorterna bör självtorka (gärna med tidningspapper i) och rengöras efter användning, men fotbollsskor av riktigt läder borde dessutom behandlas med skofett och förvaras med skoblock inuti, för att behålla formen på bästa sätt.


Det finns flera olika varianter av dubbar:

FG (Firm Grass) för spel på naturgräs

Det här är den vanligaste varianten som kan användas på de flesta gräsplaner, utom riktigt mjuka och våta. Ungdomar och vuxna bör inte använda den här sortens sko på konstgräs eftersom man lättare fastnar i konstgräset och då riskerar vridningar i fotled och knän. För yngre barn som är lättare är detta osannolikt, så för dem funkar FG-skor ändå bra på alla underlag.

FG/AG (Firm Grass / Artificial Grass, även kallad Multisula) för spel på konstgräs och naturgräs

FG/AG är en kombination (eller kompromiss) från de bästa egenskaperna hos en FG-sko och en AG-sko, för att ge bra fäste på båda underlagen. Fotbollsskor för barn har ofta multisula.

AG (Artificial Grass) för spel på konstgräs

Skor med fler och kortare dubbar som håller för slitaget på konstgräs och minskar risken för vridningar i fotled och knän. Passar inte för spel på naturgräs.

SG (Soft Grass) för spel på naturgräs

Skor med längre, ibland utbytbara dubbar, som används endast då planen är mjuk och våt. Kan övervägas som ungdom/vuxen om man tänker ha mer än ett par skor.

TF (Turf) för spel på grusplaner och hårda konstgräs

Dessa skor har många små dubbar och passar för att spela på grus och hårda konstgräsplaner med kort gräs (som t.ex. Botniahallen)

IC (Indoor courts) för spel inomhus på hårt golv

Dessa skor används för futsal och andra inomhussporter och har en platt och mönstrad inomhussula som inte lämnar märken på golvet.


Iskmo-Jungsund Bollklubb rf,

c/o Eva Karlsson,
Alfredsgränden 5,

65710 Singsby
foreningen@ijbk.fi

FO-nummer 1773979-2