Vi är en stjärnförening!
Publicerad: 02.06.2022 10:28

Vi är en stjärnförening!

Genom ett målmedvetet arbete för att förbättra vår verksamhet har Iskmo-Jungsund Bollklubb beviljats Tähtiseura-certifiering. Programmet Tähtiseura är Olympiska kommitténs, grenförbundens och distriktsorganisationernas gemensamma kvalitetsprogram som stödjer den finländska idrottens centrala styrka: föreningsverksamheten. Med hjälp av programmet kan varje förening ta egna steg framåt för att bli framgångsrik nu och i framtiden.

Föreningar som uppfyller Tähtiseura-programmets kvalitetsfaktorer känns igen på Stjärnmärket. Stjärnmärket är ett löfte om kvalitet för de nuvarande och nya föreningsmedlemmarna samt deras närmaste krets och supportrar. Stjärnmärket är ett tecken på modernt, smidigt, ansvarsfullt och mänskligt funktionssätt. Den besvarar behoven hos olika motionärer, men även utvecklas med dem.

John Reinlund, vice ordförande, kommenterar utmärkelsen: "Då vi under 2020 skapade föreningens nya strategi fanns en ambition att börja utveckla verksamheten så att I-JBK skulle vara en förening där man kan trivas som spelare, ledare och funktionärer. För att stöda detta arbete har vi använt oss av Bollförbundets kvalitetssystem för att bli bättre både på och utanför planen.

Att uppnå kriterierna för Tähtiseura var någonting vi såg som utmanande, men eventuellt möjligt i slutet av strategiperioden. Det är bara några få fotbollsföreningar i vår region som är Tähtiseura och i hela landet är det inte många av vår storlek som dessutom bedriver sin verksamhet helt utan anställda. Att I-JBK har blivit godkänd som Tähtiseura redan nu var någonting vi inte kunde drömma om, men visar på styrkan i föreningens gemenskap. Tränare, lagledare och övriga funktionärer har utbildat sig och tagit till sig nya modeller för verksamheten. Stort tack till alla som frivilligt bidrar till att barn och unga kan ha en meningsfull hobby!

Ännu finns saker att förbättra och utveckla, men Tähtiseura-certifieringen och utmärkelsen som FSIs "Årets förening" är tecken på att I-JBK står på en stabil grund för att möta framtiden."


Iskmo-Jungsund Bollklubb rf,

c/o Eva Karlsson,
Alfredsgränden 5,

65710 Singsby
foreningen@ijbk.fi

FO-nummer 1773979-2