Förbättring av planförhållandena tar ett steg framåt
Publicerad: 21.02.2023 10:30

Förbättring av planförhållandena tar ett steg framåt

En motion, inlämnad av Peter Back med flera, angående åtgärder vid Jungsund sportplan har behandlats och fått godkännande av relevanta instanser på Korsholms kommun. I motionen påpekas att parkeringsplatsen även används av besökare till Iskmo-Jungsund vandringsled och säkerhetsriskerna med bilar parkerade längs med landsvägen. Att anskaffa mark i anslutning till fotbollsplanen skulle möjliggöra att

  1. förstora parkeringsplatsen och
  2. anlägga en mindre träningsplan på den nuvarande planen samt att
  3. anlägga en ny, fullstor fotbollsplan.

Den nuvarande planen är i flitig användning, vilket gör att den är svår att hålla i acceptabelt skick, vilket skulle tala för att anlägga en konstgräsplan. Iskmo-Jungsund BK välkomnar sådana åtgärder som skulle förbättra plansituationen under somrarna. Förutom planen i Jungsund tränar och spelar föreningens lag på planerna i Karperö, Singsby, Replot och på Centralidrottsplan. Vid vissa tillfällen har även planen i Skatila använts.

I-JBK fortsätter även att jobba för att förbättra träningsförhållandena under vintern, vilket är ett gemensamt bekymmer för alla föreningar i regionen. Vår långsiktiga ambition är att kunna uppföra en hall som rymmer en 60x40m plan i närheten av Norra Korsholms skola, som dagtid kunde använda den för gymnastiklektioner.

Iskmo-Jungsund Bollklubb rf,

c/o Eva Karlsson,
Alfredsgränden 5,

65710 Singsby
foreningen@ijbk.fi

FO-nummer 1773979-2