Resultat från enkäten till spelarnas föräldrar
Publicerad: 10.09.2023 18:48

Resultat från enkäten till spelarnas föräldrar

För att kunna utveckla föreningen gör vi under året enkäter riktade till juniorerna, juniorernas föräldrar och till våra funktionärer. I årets enkät till spelarna föräldrar fick vi in totalt 123 svar. Nedan finns ett sammandrag och kommentarer. Längst ner listas åtgärder som kommer att vidtas som följd av svaren. Dessutom får alla lagledningar ett sammandrag av sitt lags feedback. Här finns resultaten att ladda ned i grafisk form

Föreningen

Net Promoter Score är en metod för att mäta kundnöjdhet på en skala från -100 till +100. Årets resultat för föreningen var +64, ner från fjolårets toppresultat på +82. Vitsorden för föreningens verksamhet i allmänhet (4,36 av 5) och för hur väl föreningens värderingar syns i vardagen (4,24 av 5) minskade också en aning, medan föreningens kommunikation i allmänhet (4,23 av 5) i sin tur ökade något.

91% av svarandena tycker att de totala kostnaderna för barnets idrottshobby är rimliga. På frågan om man skulle vara beredda att betala mer för en högre kvalitet på verksamheten, är det ganska nära en tredjedel på vardera alternativen ja, nej och ingen åsikt. 78% anser att talkona är rimliga och 85% tycker att det är roligt för hela familjen att ha barn i I-JBKs verksamhet. Fyra av fem föräldrar anser att man enkelt hittar information på föreningens webbplats.

Lagen

95% anser att de får tillräckligt med information om lagets verksamhet från ledarna. 79% anser att de som förälder får framföra sin sikt om beslut som rör deras barn. Överraskande är att hela 44% av föräldrarna inte vet hur många föräldramöten som hållits under det senaste året. 42% vet inte heller om det har gjorts upp spelregler för laget. Nästan 90% anser ändå att laget har följt de överenskomna spelreglerna.

Tränarna och ledarna får ett allmänt vitsord på 4,53 av 5, ungefär som ifjol. 92% var helt eller delvis av samma åsikt att lagets tränare kan lära ut de färdigheter som behövs för att spela fotboll.

Ungefär 80% upplever att lagets kravnivå är passlig för deras barn. 13% tycker att den är lite för låg, medan resten delas så gott som jämnt mellan alltför låg och alltför hög. 87% tycker att antalet träningar är passliga och resten är delade mellan för få och för många. 80% tycker att deras barns lag har lämplig mängd matcher och turneringar. Av de övriga tycker tre av fem att det är för mycket matcher och resten att laget har för få matcher. Ytterst få anser att laget spelat i serier på fel nivå för laget och 85% anser att fördelningen av speltid är rättvis, medan 7% anser att den inte är det.

Lagens sammanhållning och lagkänsla får ett sammanlagt betyg på 4,33 av 5 och allmänt vitsord för lagens verksamhet 4,41 av 5, bägge aningen ner från fjolåret.

Åtgärder

Åtgärder som kommer att vidtas baserat på feedbacken innehåller några punkter som återkommer från tidigare år:

  • Betona att alla lag ska hålla minst två föräldramöten per säsong (trots att nästan alla upplever sig vara nöjd med informationen)
  • Betona att varje lag ska göra spelregler för laget och informera föräldrarna om dessa

Dessutom kommer vi att bjuda in föräldrar med ambitiösa barn till ett diskussionstillfälle om vilka önskemål och förväntningar som finns på verksamheten.

På basen av resultatet av de lagvisa enkäterna kommer vi att ge rekommendationer till lagledningarna specifikt för deras lag.

Tack för er feedback! Den är mycket värdefull för att göra I-JBK till en ännu bättre förening.

Med vänliga hälsningar
Styrelsen, genom John Reinlund

Iskmo-Jungsund Bollklubb rf,

c/o Eva Karlsson,
Alfredsgränden 5,

65710 Singsby
foreningen@ijbk.fi

FO-nummer 1773979-2